In de media

23/01/2017 De Stentor

Massaal op het ijs
Eindelijk kan er geschaatst worden op de ijsbaan achter het gemeentehuis

De Stentor nieuwsbericht 2017-1 De Stentor nieuwsbericht 2017-2
20/01/2017 De Stentor

IJsmeester in Twello blijft hopen op eerste schaatsuurtjes

IJsmeester Gerrit Rutgers van de IJsbaan Twello heeft zijn handen al dagen lang vol aan het weren van jeugd van de kwetsbare ijsvloer achter het gemeentehuis. 

27/05/2015 Voorster Nieuws

Lions Voorst overhandigt bankjes voor de ijsbaan

Dankzij het persoonlijk initiatief van Gerrit Rutgers heeft Twello weer een ijsbaan, welke is gelegen tussen het gemeentehuis en het AOC. De ijsbaan is nu op zomerreces; het wachten is op de winter met temperaturen onder nul. 

06/05/2015 Voorster Nieuws

IJsbaan Twello rekent op uw stem

IJsbaan Twello is genomineerd voor een donatie van de Stichting Voor Elkaar van Univé.

02/07/2014 Voorster Nieuws

Voorbereidingen ijsbaan Twello in volle gang

Op het weiland tussen het gemeentehuis en het AOC Oost in Twello lag al geruime tijd een grote berg klei. Deze klei is afkomstig van het project ‘Ruimte voor de Rivier’ in Deventer.

17/03/2014 Voorster Nieuws

Oude ijsbaan in nieuw jasje

Afgelopen periode is een begin gemaakt met de aanleg en realisatie van een natuurijsbaan achter het gemeentehuis in Twello. Het initiatief voor deze ijsbaan is genomen door enkele buurtbewoners.

26/03/2014 Voorster Nieuws

Uw oude CV ketel is geld waard voor de ijsbaan!

Met het warmterecord van vorige week in herinnering is het bijna raar om het over een ijsbaan te hebben. In Twello wordt dezer dagen echter gewerkt aan aanleg en realisatie van een natuurijsbaan achter het gemeentehuis. Het initiatief voor deze ijsbaan is genomen door enkele buurtbewoners onder leiding van Gerrit Rutgers.

24/11/14 De Stentor

Strenge vorst kan toeslaan in Twello

Het wachten is alleen nog op serieuze vorst en dan heeft Twello weer een ijsbaan. Met vereende krachten is het terrein tussen het gemeentehuis en de school AOC geschikt gemaakt voor een natuurijsbaan.

10/05/2015 Voorster Nieuws

Help IJsbaan Twello aan de hoofdprijs van € 25.000

Het promotieteam van IJsbaan Twello heeft de eindsprint in gezet. Er kan nog worden gestemd tot vrijdag 12 juni 12.00 uur. Nog niet gestemd?

19/11/2014 Voorster Nieuws

IJsbaan Twello is er klaar voor

Na 2 jaar voorbereiding en vele werkzaamheden is de IJsbaan Twello klaar. Na goedkeuring van de gemeente, konden we starten met de uitvoering van alle plannen. In het voorjaar van 2014 kwam er een goede partij klei vrij bij de werkzaamheden aan de uiterwaarden van de IJssel. Binnen een paar dagen moest het vervoer worden georganiseerd.

05/03/2014 Voorster Nieuws

Oude ijsbaan in nieuw jasje

Afgelopen week is er daadwerkelijk een begin gemaakt met de realisering van een lang gekoesterde wens van een plaatselijke schaatsliefhebber(s), n.l. een natuurijsbaan.

19/03/2014 De Stentor

Twello krijgt weer een ijsbaan

Twello krijgt weer een ijsbaan. Op het terrein tussen het gemeentehuis en de school AOC Oost wordt een terrein geschikt gemaakt voor een natuurijsbaan. Het is de bedoeling dat daar komende winter geschaatst kan worden, mits het natuurlijk voldoende heeft gevroren.

25/01/2012 Voorster Nieuws

IJsbaan in Twello?

De grote waterplas die in de laatste weken is ontstaan op het terrein gelegen tussen de AOC, gemeentehuis en het Veenhuis, roept bij menig inwoner van Twello nostalgische schaatsherinneringen op.